Testrit brandweerauto door Werenbuurt

 
         
  Home
Nieuws
De wijk
Projecten
Wijkplatform
Wijkbudget
Buurttoezicht
Meedoen
Onderwijs
Sport
Gemeente
Servicelijn
Wijkjaarprogramma
Agenda
Downloads
Foto's
Wijkagent
Suggesties
Contact


 


Geplaatst door: Wijkplatform Sliedrecht West  |  Datum: 3 februari 2012  |  Ga terug naar nieuws  |

Wanneer er brand is, moet de brandweer snel ter plaatse kunnen zijn. Dit lijkt meer dan logisch maar wordt bemoeilijkt als er auto’s buiten de vakken geparkeerd staan. Daarom is er woensdagavond 25 januari van 20.00 uur tot 22.00 uur een testrit gehouden om te zien hoe het gesteld is in de Werenbuurt.

Regelmatig komen er klachten, zowel bij de gemeente als bij de wijkagent binnen over fout parkeren. Op woonerven is het verplicht dit in de vakken te doen. Om dit probleem onder de aandacht te brengen is er daarom gezamenlijk opgetrokken door de brandweer, de wijkagent en leden van Wijkplatform West.

De hele Werenbuurt, vanaf de Locksweer tot aan de Prinsenweer en alles daartussen is met de brandweerauto bezocht. Diverse keren liep de brandweerauto tegen ‘obstakels’ aan waardoor er niet verder gereden kon worden. Daarop is er bij huizen aangebeld en zijn bewoners attent gemaakt op hun parkeergedrag  maar vooral ook wat daar mogelijk de gevolgen van kunnen zijn. Ook kwamen mensen spontaan hun huizen uit waardoor er geanimeerde gesprekken ontstonden.

Bij auto’s die fout geparkeerd stonden, maar waar de brandweerauto wel langs kon, zijn ter informatie een gele kaart en de folder “Brandweervoertuigen en brandkranen” van de brandweer tussen de ruitenwissers gestopt.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de folder van de brandweer en deze nog eens willen nalezen, klik dan op de link http://www.brandweer.nl/brandveiligheid/brandveiligheidinfo/publieksfolders_op/

Als er bewoners zijn met oplossingen voor parkeerproblemen bij hun in de buurt, bespreek dit dan eens in een bijeenkomst van het wijkplatform. De eerstvolgende is op maandag 12 maart a.s. om 20.00 uur in De Hofstee, aan de Elzenhof. Wel graag van tevoren even aanmelden bij de wijkcoördinator, Martine Collewijn, telefoonnummer 0184 – 495807.

Gehoopt wordt dat deze actie ertoe leidt dat mensen elkaar aanspreken op het parkeergedrag. Dit leidt tot minder ergernis en een snellere afwikkeling bij calamiteiten.

Een leefbare buurt maak je tenslotte samen!

 

 

 

 
         

Sliedrecht-West
Nieuws
De wijk
Wijkplatform
Meedoen
Onderwijs

 


Sport
Gemeente
Wijkjaarprogramma
Agenda
Downloads

 


Foto's
Wijkagent/politie
Links

 

Contact
Wijkplatform Sliedrecht-West
info@sliedrechtwest.nl

Disclaimer


© 2012 - Wijkplatform Sliedrecht West

Twitter

Twitter

 

Webdesign:

Devaca Creative Support